Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsellerisoppa med basilikaolja

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lagade denna som en förrätt till min sambos 25- års firande. Underbart god även utan basilika oljan, men med denna så blir helt underbar. Fungerar också som en huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sellerin och skär i grova bitar. Skala och grovhacka löken.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull, fräs selleri och lök 3-4 minuter tills löken är mjuk. Tillsätt vin och buljongtärning och låt vinet koka in något, tillsätt grädde och vatten och låt allt koka upp. Sjud på svag värme under lock cirka 15 minuter, sellerin ska kännas mjuk.
  3. Mixa allt i matberedare (i två omgångar om behållaren är mindre) till slät konsistens.
  4. Basilikaolja: Mixa basilika, olja och citronsaft till en slät sås.
  5. Ringla basilikaoljan över den varma soppan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.