Rökt sidfläsk och picklade champinjoner gör den här soppan till något lite extra.
Instruktioner
- Picklade champinjoner:
Blanda ättika, socker och ljummet vatten. Rör tills sockret smält. Lägg i champinjonerna och lök och låt marinera i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär rotselleri och potatis i bitar. Lägg i en kastrull med lök, vatten och buljongtärningar. Koka mjuka under lock ca 15 minuter. Mixa slät med stavmixer och häll i grädden. Koka upp och smak av med salt.
- Tärna sidfläsket och stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på ett hushållspapper. Lägg brödskivorna på en plåt. Lägg på chévre. Gratinera gyllene högt upp i ugnen, ca 10 minuter.
- Servera soppan toppad med knaprigt sidfläsk och chévretoast. Garnera med hackad persilja.
Publicerat den
27 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar