Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Roys blåbärsmuffins med crunch

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Roy Fares är en duktig konditor. Här är ett recept på hans saftiga blåbärsmuffins som toppas med ett härligt crunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och mjöla en muffinsplåt.
  2. Sikta ner mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa samman olja, ägg och mjölk i en annan bunke.
  3. Vänd ner de torra ingredienserna. Tillsätt blåbär och rivet skal från citron och blanda till en slät smet. Fördela smeten i formarna.
  4. Gör smuldegen genom att blanda socker, vetemjöl, rumsvarmt smör och kanel i en bunke.
  5. Strö smulorna över muffinsen och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna i några minuter och lossa dem sedan från plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.