Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rubussaft

 
Skriv ut

Björnbär och hallon "En saft som drickes högtidligt och inte när man är törstig" - enligt mina barnbarn

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och skölj bären Lägg i kastrull och tillsätt vatten Koka 8-10 min eller tills bären avgivit sin saft Häll bärmassan att självrinna i silduk Mät saften. Häll den i en gryta och koka upp. Tillsätt socker och rör om tills det smält. Koka ytterligare ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och skumma. Tillsätt natriumbensoaten utrörd i lite saft. Fyll saften på väl rengjorda flaskor och förslut dem väl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.