Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ruccolapaj med tomat

(1 kommentar)  
Skriv ut

Rucola och marinerade soltorkade tomater blir så goda ihop i en paj. Du måste smaka...

Ingredienser

Instruktioner

  1. 4-6 p /10 bufféportioner.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
  4. Låt pajen vila i kylen i 30 min.
  5. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar.
  6. Vispa ihop grädde och ägg.
  7. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  8. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • peppra 9 maj 2012

    UNDERBAR!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.