Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rucola och apelsinsoppa med salladslök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ovanlig kombination men fruktansvärt god och smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa rucolan, skölj, skaka av vattnet och hacka smått. Ansa salladslökarna,skölj och hacka smått. Smält hälften av smöret i en kastrull, låt rucolan och löken fräsa under omrörning 2-3 minuter.
  2. Häll på vin och buljong och låt soppan småkoka under lock på svag värme 8-10 minuter. Ta sedan av från plattan och passera soppan med en stavmixer. rör ner grädde och yoghurt. Smaka av soppan med apelsin och citronsaft, salt och cayennepeppar. Håll soppan varm, men låt den inte koka.
  3. Halvera chilin på längden, kärna ur, skölj och hacka smått. Hetta upp resten av smöret och oljan i en stekpanna, fräs chilin helt kort. Lägg i baguetteskivorna några i sänder, stek dem gyllenbruna på båda sidorna. Salta dem.
  4. Garnera soppan med rucolablad och apelsinklyftor. Servera med chilibröden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.