Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rucola- och nässelpesto.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Du kan både servera denna goda pesto som tillbehör eller använda den som fyllning i kyckling eller fläskfilé. Om du inte har tillgång till nässlor så kan du ta bladpersilja.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj rucola och nässlor i kallt vatten. Koka upp vatten i en kastrull och låt det gröna koka hastigt, max 1 min. Ta upp och kyl det därefter i iskallt vatten. Torka det gröna i en handduk. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Smaka av med salt och nymald peppar. Garnera gärna med lite späd rucola samt rapsolja som ringlas över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.