Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rullad sushi med lax, sparris och majonnäs

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Sushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mångsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg ost och alla möjliga sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fantastiskt nyttig mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg sparrisstängerna i ett lager i en stekpanna med sjudande vatten och sjud dem mjuka, ca 3-4 minuter. Skär dem i 9 cm långa bitar och låt dem svalna.
  2. Använder du rå lax så skär den i tunna strimlor. Använder du laxfilé, dra av skinnet och avlägsna eventuella ben. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme i 4 minuter på båda sidor eller tills den är genomstekt. Låt den svalna.
  3. Lägg en noriplatta med den släta sidan nedåt på en bambumatta med långsidan mot dig. Bred ut en sjättedel av riset över mattan. Lämna 1 cm kant längs den bortre sidan.
  4. Bred ut lite wasabi över riset längs långsidan närmast dig. Täck med ½ tsk majonnäs. Lägg en kokt sparris över och lägg en sjättedel av laxen bredvid sparrisen. Strö på ½ tsk sesamfrön.
  5. Lyft sushimattans närmaste sida och rulla sakta mattan från dig så att norin omsluter fyllningen. Håll ett jämnt och försiktigt tryck och lyft undan mattan under tiden du rullar. Lägg rullen på en skärbräda. Skär den i 4 lika stora bitar med en fuktig och mycket vass kniv. Upprepa med resten av ingredienserna. Servera med soja, inlagd ingefära och mer wasabi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.