Sushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mångsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg ost och alla möjliga sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fantastiskt nyttig mat.
Instruktioner
- Koka potatisarna mjuka i en kastrull med saltat vatten, 20-30 minuter. Mosa och blanda moset med salladslök och så mycket wasabi att det får extra sting. Salta efter smak. Ställ kallt i 30 minuter eller tills moset är riktigt fast.
- Använder du laxfilé så dra bort skinnet och avlägsna eventuella ben. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme på båda sidor i 8 minuter, eller tills den är genomstekt. Låt den svalna och skär sedan sushilaxen eller den stekta laxfilén i längder.
- Lägg en noriplatta med den släta sidan nedåt på en sushimatta med den längsta sidan vänd mot dig. Lägg en sjättedel av moset på mattans bortersta tredjedel. Lägg en sjättedel av spenatbladen ovanpå moset och avsluta med ett lager lax.
- Lyft sushimattans närmaste sida och rulla sakta mattan från dig så att norin omsluter fyllningen. Håll ett jämnt och försiktigt tryck och lyft undan mattan under tiden du rullar. Pressa samman rullen på den tomma norikanten så att norin förseglas.
- Lägg rullen på en skärbräda med skarven nedåt. Dela den i 4 lika stora bitar med en fuktig och mycket vass kniv. Fortsätt på samma sätt med resten av ingredienserna.
Publicerat den
6 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar