Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rullat vallmobröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett läckert, snabbt och rullat bröd med rågsikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna med jäsblandningen, spara lite vetemjöl. Tillsätt smör och vatten.
  2. Bearbeta degen ca 4 minuter med maskin, dubbel tid om du arbetar för hand. Tillsätt ev mer mjöl, det ska bli en smidig deg som släpper bunken.
  3. Ta upp på lätt mjölat bakbord. Kavla eller platta ut degen till ca 30x35 cm. Bred smör över ytan, strö över vallmofrön och rulla samman.
  4. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med vatten och strö på vallmofrön. Låt jäsa under bakduk 15 minuter.
  5. Värm ugnen till 250 grader.
  6. Sätt in plåten i ugnen, sänk värmen till 225 grader. Grädda 25-30 minuter, låt svalna på bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.