Ett läckert, snabbt och rullat bröd med rågsikt.
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna med jäsblandningen, spara lite vetemjöl. Tillsätt smör och vatten.
- Bearbeta degen ca 4 minuter med maskin, dubbel tid om du arbetar för hand. Tillsätt ev mer mjöl, det ska bli en smidig deg som släpper bunken.
- Ta upp på lätt mjölat bakbord. Kavla eller platta ut degen till ca 30x35 cm. Bred smör över ytan, strö över vallmofrön och rulla samman.
- Lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med vatten och strö på vallmofrön. Låt jäsa under bakduk 15 minuter.
- Värm ugnen till 250 grader.
- Sätt in plåten i ugnen, sänk värmen till 225 grader.
Grädda 25-30 minuter, låt svalna på bakgaller.
Publicerat den
5 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar