- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag ville ha en annorlunda potatis till fredagsmiddagen. Denna potatisrätt blev en succé, vi lagade fläskfilé till men det funkar nog till det mesta, tom som förrätt.
Instruktioner
- Tips: förbered ett par timmar innan eller kvällen före.
Tina smördegen enligt förpackningen.
Skölj och skala potatisen, koka i saltat vatten.
Välj en mjölig sort.
- Medan de kokar, kavla ut smördegen en aning.
Pressa den kokta potatisen. Blanda i ägget.
Rör ner den rivna osten, spara 1/4 att strö ovanpå.
- Bred ut smeten i ett jämnt lager på smördegen.
Rulla ihop som en rulltårta. Skär skivor ca 4-5 cm tjocka.
- Lägg dem i en ugnsfast form, med platta sidan neråt. Strö resten av osten ovanpå. Ställ in formen i kylskåpet ett par timmar innan gräddning.
- Gräddas i ca 20 min, tills de fått fin färg. 220 grader.
Publicerat den
10 december 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod potatis och lätt att göra!
Mycket gott, kul med nåt lite annorlunda potaisrecept. Jag gjorde med vanlig smördeg, det blev gott de med...
Mums! Det här varsupergott och väldigt enkelt att göra. Bra att man kan förbereda i god tid. Kul med lite annorlunda potatisrecept. Självklart full pott.
Det bästa med potatisrullen förutom att den är så god, är att det ser ut som man har lagt ner mycket jobb och i själva verket så har man inte det. Samt att den kan göras i förväg. Toppenrecept
Tack för ett jättegott recept, jag gjorde det här i somras när jag bara hade färskpotatis och längtade efter gratäng, Det här funkade jättebra med färskpotatis också.
Tack för ett jättegott recept. Jag gjorde det här i somras när det bara fanns färskpotatis, och det funkade jättebra det med.
Supergott. Ny favorit när man vill bjuda på det där lilla extra. Använde vanlig smördeg och lagrad cheddarost.