Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rullrån

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Min väninnas goda rullrån.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker.
  2. Tillsätt mjöl, potatismjöl,det smälta margarinet och vattnet.
  3. Värm ett rånjärn på båda sidor. Smörj lite första gången så att man vet att rånen lossnar.
  4. Lägg i en liten klick smet, vik igen järnet, vänd och kolla så att rånen blir lagom gräddade. Håll koll !
  5. När rånen är färdiggräddade rullas de genast med hjälp av en rånpinne. Man kan också hänga dem över ett glas, så att en skål bildas. Den kan sen fyllas med t.ex vispad grädde och bär.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kekke46 13 juni 2010

    Ska pröva dina rullrån dom ser goda ut. Tack för receptet

  • kekke46 20 juni 2010

    Har gjort din underbara goda och spröda rullrån. Det blir en 5 poängare

  • carolalena 26 juli 2010

    Har köpt ett rullrånsjärn på loppis och sökt recept på rån. Hittat ditt recept och skall prova det framöver. Hälsn Carola

  • mat-ilda 18 februari 2013

    De bästa och godaste rullrånen som finns Lätta att hantera å smälter i munnen ...muuummms.Tusen tack för receptet..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.