Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rullrån glutenfria

(2 kommentarer)  
Rullrån glutenfria Rullrån glutenfria
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Dessa blir otroligt spröda. Känns rånet lite mjukt i mitten efter det kallnat, så tillsätt lite mer margarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna i en skål och vispa till en slät smet. Tag ca 1 msk smet och lägg i det heta rånjärnet. Vänd rånjärnet om du inte har ett elektriskt, när du hällt i smeten.
  2. Använd en rånpinne och gaffel när du skall rulla rånet. Man måste vara snabb så det inte börjar stelna. Har du inte en rånpinne så tag en tjockare strumpsticka
  3. Går alldeles utmärkt att göra rånskålar där du "klär" in en tekopp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • brosita 27 oktober 2010

    Tänkte prova i våffeljärnet och göra glasstrutar till lilleman. :) (Har man använt järnet till vanliga våfflor med vete, är det bara att klä in det med folie)

  • Pogona 24 december 2010

    Ett mycket bra recept! Jag gräddade mina i våffeljärn och formade över uppochnervända glas. Superspröda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.