Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta

 
  • Serverar: 18-22 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Lätt ihopvispad, snabbt gräddad och ihoprullad. Kan fyllas med t.ex lättsockrat äppelmos, hallonsylt eller banan, två-tre st. Testad.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen i god tid, 250 grader C. Täck en plåt med bakplåtspapper eller smörgåspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten över pappret till ett jämt lager (rätt så tunt och utbrett) Grädda mitt i ugnen i 5 min. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på smörgåspapper. Pensla ev lite kallt vatten och drag av pappret som kakan gräddats på. Bred ut ett tunt lager av mos eller sylt eller banan och rulla ihop den. TIPS: Skär rulltårtan i bitar och garnera med grädde. nu till påsk kan man lägga på en konserverad prsikobit på varje och garnera med grädde runt så ser det ut som ägg :p

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.