Detta är det grundrecept som jag alltid använder när jag gör rulltårta. Mått 20x30cm
Instruktioner
- Ugn:225 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.
- Stjälp upp den färdiggräddade kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Fukta papperet med handen och dra försiktigt av det. Lägg långpannan över kakan och låt den svalna.
- Bred fyllningen över kakan och rulla ihop. Sylt eller fruktmos kan bredas direkt på den varma kakan. Ska kakan fyllas med smörkräs eller andra krämer måste den kallna helt innan krämen breds på.
- Tips:
Om man vill ha en glutenfri rulltårta så ta bort vetemjölet och öka potatismjölet till 1 dl.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack & Tack
Betyg 5 för en perfekt botten. lätt att rulla utan att den gick sönder, god smak och fastnade inte i pappret.