Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Detta är det grundrecept som jag alltid använder när jag gör rulltårta. Mått 20x30cm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn:225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.
  3. Stjälp upp den färdiggräddade kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Fukta papperet med handen och dra försiktigt av det. Lägg långpannan över kakan och låt den svalna.
  4. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop. Sylt eller fruktmos kan bredas direkt på den varma kakan. Ska kakan fyllas med smörkräs eller andra krämer måste den kallna helt innan krämen breds på.
  5. Tips: Om man vill ha en glutenfri rulltårta så ta bort vetemjölet och öka potatismjölet till 1 dl.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Claes5 9 maj 2010

    Tack & Tack

  • pihal 8 augusti 2012

    Betyg 5 för en perfekt botten. lätt att rulla utan att den gick sönder, god smak och fastnade inte i pappret.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.