Instruktioner
Börja med fyllningen:
Skala och skär äpplena i små bitar och lägg i en kastrull.
Häll över vatten och citronsaft och tillsätt socker, honung och kryddor.
Låt småkoka tills äpplena blivit mjuka och vätskan kokat ihop, ca 15 min.
Mosa gärna äpplena lite.
Ta kastrullen från värmen, rör ner vaniljsockret och låt det svalna.
Rulltårta:
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt havregrynen och vispa ytterligare några minuter tills grynen smulats sönder lite.
Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250°C, ca 5 min.
Stjälp upp kakan på sockret smörpapper, dra bort pappret som kakan gräddats på och bred på fyllningen.
Rulla ihop från långsidan och låt rulltårtan kallna på skarven.
Bjud gärna vaniljglass eller vispad grädde till.