Baka en härlig rulltårta och fyll den med rivna äpplen, turkisk yoghurt och lingon.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker till fast skum. Sikta mjöl, potatismjöl, bakpulver och kanel. Rör ihop.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i ugn vid 225º i 5-6 minuter. Strö socker på ett nytt bakplåtspapper och vänd tårtan på det nya papperet. Dra bort det första papperet och låt tårtan kallna.
- Lägg gelatinen blött. vispa grädden till hårt skum.
Värm yoghurt i mikron till 35-40º. Krama ur gelatinen och smält den i mikron. Blanda yoghurt och gelatinen noga.
- Tillsätt rivet äpple, lingon, florsocker och vaniljsocker. Blanda med grädden. Bred fyllningen på tårtan.
- Lämna 2 cm på ena ändan utan fyllning. Rulla tårtan i badplåtspapper. Avsluta med sidan utan fyllning. Låt tårtan vila en timme i kylen.
- Tips: Använder du delikateswsyoghurt kan du utesluta slor- och vaniljsocker.
Publicerat den
7 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar