Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med äpplen och lingon

 
Skriv ut

Baka en härlig rulltårta och fyll den med rivna äpplen, turkisk yoghurt och lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker till fast skum. Sikta mjöl, potatismjöl, bakpulver och kanel. Rör ihop.
  2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i ugn vid 225º i 5-6 minuter. Strö socker på ett nytt bakplåtspapper och vänd tårtan på det nya papperet. Dra bort det första papperet och låt tårtan kallna.
  3. Lägg gelatinen blött. vispa grädden till hårt skum. Värm yoghurt i mikron till 35-40º. Krama ur gelatinen och smält den i mikron. Blanda yoghurt och gelatinen noga.
  4. Tillsätt rivet äpple, lingon, florsocker och vaniljsocker. Blanda med grädden. Bred fyllningen på tårtan.
  5. Lämna 2 cm på ena ändan utan fyllning. Rulla tårtan i badplåtspapper. Avsluta med sidan utan fyllning. Låt tårtan vila en timme i kylen.
  6. Tips: Använder du delikateswsyoghurt kan du utesluta slor- och vaniljsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.