Den här goda rulltårtan kan du lätt variera med olika fyllningar. Lite grädde och några bär på toppen förvandlar den till en festlig tårtlängd.
Instruktioner
- Ugn: 250°
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och blanda försiktigt.
- Bred ut smeten jämnt i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Passa noga så att inte kakan blir bränd.
- Sockra på kakan och vänd upp den genast på bakplåtspapper. Lossa pappret kakan har bakats på. Låt kallna innan chokladfyllningen breds på.
- För chokladfyllningen:
Blanda grädde, äggulor, socker, kakao och potatismjöl och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Passa noga så att den inte kokar, då skär den sig. Ta av värmen och vispa i smör.
- Bred chokladkrämen över den kalla kakan och rulla ihop. Lägg rullen med skarven ner. Garnera gärna med grädde och bär.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar