Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med hemmagjord rabarbersylt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Man kan inte låta bli att slicka skålar efter denna, inte heller hålla tassarna borta tills gästerna kommer. Riktigt mumsig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med sylten, Ansa och skär rabarbern i små bitar. Koka upp vatten, vin, socker (ej gélesockret), kanel och vanilj. lägg i rabarberna och koka på svag värme tills rabarbern är mjuk och delar sig. Häll i gelésockret, rör om och låt koka upp i ca 1/2 - 1 min. Tag av och låt svalna, gärna i kyl.
  2. Rulltårtan: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Häll i mjöl och bakpulver blanda. Häll upp i bakplåtspappersklädd rulltårtefat (eller långpanna) Baka i mitten i ca 5 min. Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper.
  3. Bred ut sylten och rulla ihop och låt svalna...... eller ät den varm :) Kan serveras med vispad grädde

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pirkko 5 juni 2013

    Tack för receptet! Riktigt god rulltårta och extra god rabarbersylt! Gjorde dubbelsatsen av rabarbersylt för framtida rulltårtsbak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.