- Serverar: 1 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Man kan inte låta bli att slicka skålar efter denna, inte heller hålla tassarna borta tills gästerna kommer. Riktigt mumsig!
Instruktioner
- Börja med sylten,
Ansa och skär rabarbern i små bitar.
Koka upp vatten, vin, socker (ej gélesockret), kanel och vanilj. lägg i rabarberna och koka på svag värme tills rabarbern är mjuk och delar sig. Häll i gelésockret, rör om och låt koka upp i ca 1/2 - 1 min. Tag av och låt svalna, gärna i kyl.
- Rulltårtan:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Häll i mjöl och bakpulver blanda.
Häll upp i bakplåtspappersklädd rulltårtefat (eller långpanna)
Baka i mitten i ca 5 min.
Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper.
- Bred ut sylten och rulla ihop och låt svalna...... eller ät den varm :)
Kan serveras med vispad grädde
Publicerat den
8 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet! Riktigt god rulltårta och extra god rabarbersylt! Gjorde dubbelsatsen av rabarbersylt för framtida rulltårtsbak.