En rulltårta med kanelbullens alla goda smaker!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°. Klä ugnens långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker mycket pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner blandningen försiktigt och tillsätt mjölken. Rör varsamt till en jämn smet.
- Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
- Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den på papper eller bakduk. Dra av gräddningspapperet. Om det inte lossnar - pensla papperet med lite kallt vatten.
- Blanda samman äppelmos och kanel och bred över den varma kakan. Rulla ihop från kortsidan, rulla ett bakplåtspapper om rulltårtan och låt den ligga med skarven nedåt. Strö pärlsocker över och skär i skivor.
Publicerat den
8 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt underbar!!!!
Jättegod! Jag rullade den på längden, skar den i ganska tjocka skivor som jag ställde på högkant och serverade med vispgrädde som dessert. Det blev 10 bitar. Denna kommer jag göra många gånger. Klar 5a från mig :-)