Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med kolakräm och hallon

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Använd gärna en termometer till kolan som ska kokas till 120°.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kolakrämen: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och låt blandningen koka tills den tjocknar. Prova genom kulprovet: Droppa lite kola i kallt vatten. Om droppen går att forma till en kula är kolan klar. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör ner vatten. Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper och dra bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna och bred sedan på kolakrämen. Fördela hallon ovanpå och rulla ihop kakan. Förvara rulltårtan svalt, inrullad i smörgåspapperet tills den ska skäras upp och serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.