Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med rabarbercurd

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Smarrig rulltårta med en fantastisk rabarbercurdsfyllning. Rabarbercurden smakar sött och syrligt och kan användas till fyllningar i bakverk och på rostat bröd. Rulltårta är perfekt att göra bakelser av. Lägg en klick vispgrädde och en delad jordgubbe på en rulltårtsskiva så har du en läcker bakelse :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Curd: Skär rabarbern i tunna skivor. Koka upp den med sockret. Låt det koka i 10-15 minuter. Mixa rabarbern till en slät puré med en stavmixer. Låt den svalna något.
  2. Vispa äggulorna lätt. Rör ut maizena med citronsaften. Vispa ner äggulor, smör och citronskal i maizenablandningen. Rör till en slät puré.
  3. Värm blandningen tills den börjar tjockna. Rör hela tiden, den får inte koka. Ta av den från plattan när det tjocknat till en kräm. Låt den svalna och häll upp på rena burkar. Förvara curden i kylskåp.
  4. Rulltårta: Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta och vänd ner det i smeten. Rör försiktigt i mjölken.
  6. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet kakan gräddats på.
  7. Bred på rabarbercurden och rulla ihop kakan från långsidan. Låt den vila med skarven nedåt.
  8. Skär sedan rullen i skivor och garnera eventuellt med vispad grädde och jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.