Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta på mormors vis

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Rulltårta på mormors vis med en klassisk fyllning av hallonsynt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vik upp kanterna så hålls smeten på plats.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll mjölet omväxlande med mjölken i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten jämnt på plåten. Grädda kakan ca 5 minuter mitt i ugnen.
  4. Strö socker på kakans ovansida. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.
  5. Dra försiktigt av papperet kakan gräddats på. Pensla pappret med kallt vatten om det inte lossnar.
  6. Bred fyllningen över den varma kakan och rulla ihop den genast. Ta hjälp av pappret du stjälpt upp kakan på. Rullar du från långsida till långsida blir rullen smalare än om du rullar från kortsida till kortsida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.