Riktigt saftig och god rulltårta som du kan förvandla till små bakelser med en klick grädde, bär och siktad kakao.
Instruktioner
- Värm ugnen till 250 grader.
- Botten:
Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp.
- Blanda bakpulver och mjöl och rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med den kalla espresson.
- Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills kakan får en gyllenbrun färg.
- Tag ut kakan och sikta över strösocker och kakao. Lägg ett bakplåtspapper och ovanpå en uppånervänd plåt. Vänd snabbt upp och ner.
- Pensla lite kallt vatten på pappret och drag dra försiktigt bort det. Täck kakan med ugnsplåten under tiden som den svalnar.
- Fyllining:
Blanda samman mascarpone, vaniljsocker, florsocker och likör och rör ut med grädde tills du får en krämig konsistens.
- Bred ut krämen över rulltårtan och rulla samman från långsidan.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god, har skurit lite i kanterna för att "snygga till den". Så kul med nya goda recept. Denna kommer jag att baka flera gånger och vem vet? Jag får nog lämna iväg detta recept till de som kommer på fika i dag. Tack IrreVirre för en toppen kaka
Fantastiskt goda bakelser. Rekommenderar receptet och det går frysa in dom i lagom skivor med smörpapper emellan lagren. Tinar nästan medan grädden vispas.