Rulltårtsbakelserna får persisk smak när man strör granatäppelkärnor och pistagenötter på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Bred ut sylt på kakan och rulla ihop. Låt svalna.
- Vispa grädden till ett fast skum. Dela granatäpplet och tryck ut kärnorna. Skär rulltårtan i 3 cm tjocka skivor och garnera med vispad grädde, granatäppelkärnor och hackade pistagenötter.
Publicerat den
19 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar