Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårtsbakelse

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Rulltårtsbakelserna får persisk smak när man strör granatäppelkärnor och pistagenötter på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
  3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Bred ut sylt på kakan och rulla ihop. Låt svalna.
  4. Vispa grädden till ett fast skum. Dela granatäpplet och tryck ut kärnorna. Skär rulltårtan i 3 cm tjocka skivor och garnera med vispad grädde, granatäppelkärnor och hackade pistagenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.