Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårtsbakelse

 
Skriv ut

Lite gott till kaffet och saften.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 gr. Vik en smörpapperslåda ca 25x35 cm och lägg den på en plåt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver blandat och sist vatten.
  2. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda kakan gyllenbrun. Känn efter med en sticka att den är torr.
  3. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Pensla på pappersformen med vatten och lossa den försiktigt från kakan.
  4. Bred på sylten och rulla ihop kakan från kortsidan. Vira det sockrade pappret omkring och låt kakan kallna.
  5. Skär rulltårtan i tjocka skivor och garnera dem med frukt, bär , vispad grädde och mandel eller nötter.
  6. Pröva till omväxling: Chokladrulltårta med smörkrämsfyllning. Rostade kokosflingor att strö över. Konserverad frukt eller fruktcocktail till garneringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.