Lite gott till kaffet och saften.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 gr.
Vik en smörpapperslåda ca 25x35 cm och lägg den på en plåt.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver blandat och sist vatten.
- Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda kakan gyllenbrun. Känn efter med en sticka att den är torr.
- Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Pensla på pappersformen med vatten och lossa den försiktigt från kakan.
- Bred på sylten och rulla ihop kakan från kortsidan. Vira det sockrade pappret omkring och låt kakan kallna.
- Skär rulltårtan i tjocka skivor och garnera dem med frukt, bär , vispad grädde och mandel eller nötter.
- Pröva till omväxling:
Chokladrulltårta med smörkrämsfyllning. Rostade kokosflingor att strö över. Konserverad frukt eller fruktcocktail till garneringen.
Publicerat den
23 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar