Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårtsbakelse med vit chokladgelé och varma hjortron

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Den ser jätteavanserad ut men är superlätt. Dessert eller bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägget och socker och tillsätt därefter de torra ingredienserna till tårtbotten. Bred ut på ett smörpapper och grädda i 3–5 minuter på 250°.
  2. Rör samman det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och bred ut smörkrämen på den färdiggräddade, avsvalnade botten (ta bort smörpappret). Rulla samman och ställ kallt.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Hacka Fazer Ögon Vit Choklad och smält i vattenbad till ca 50°. Koka upp mjölken och häll den över chokladen och rör runt till en jämn fin smet. Rör i smöret.
  5. Smält gelatinbladen på svag värme (krama ur vattnet ordentligt först). Häll gelatinet i chokladsmeten och rör om noga. Plasta över bunken och ställ kallt.
  6. Före servering Skär rulltårtan i ca 8 cm höga bitar och ställ på tallrikar till var och en. Bred ut ett fint rikligt lager med chokladgelén över rulltårtan. Servera med varm hjortronmylta eller sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.