Den ser jätteavanserad ut men är superlätt. Dessert eller bakelse.
Instruktioner
- Vispa ägget och socker och tillsätt därefter de torra ingredienserna till tårtbotten. Bred ut på ett smörpapper och grädda i 3–5 minuter på 250°.
- Rör samman det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och bred ut smörkrämen på den färdiggräddade, avsvalnade botten (ta bort smörpappret). Rulla samman och ställ kallt.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Hacka Fazer Ögon Vit Choklad och smält i vattenbad till ca 50°. Koka upp mjölken och häll den över chokladen och rör runt till en jämn fin smet. Rör i smöret.
- Smält gelatinbladen på svag värme (krama ur vattnet ordentligt först). Häll gelatinet i chokladsmeten och rör om noga. Plasta över bunken och ställ kallt.
- Före servering
Skär rulltårtan i ca 8 cm höga bitar och ställ på tallrikar till var och en. Bred ut ett fint rikligt lager med chokladgelén över rulltårtan. Servera med varm hjortronmylta eller sylt.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar