Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rumpstek med rosmarin- och vitlökspotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott! Potatisen är supergod till. Rumpstek är kött skuret ur den förlängda rostbiffen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tagliatan: Lägg köttbitarna i en fryspåse tillsammans med olja, vitlök, lök, vinäger och några krossade pepparkorn. Knyt ihop påsen och lägg i kylen 2-3 timmar. Om du har bråttom kan det räcka med en halvtimme.
  2. Låt köttet bli rumstempererad innan du steker det i en grillpanna, fem minuter per sida. (Eller grilla den i het ugn i 15 minuter.) Låt köttet vila 10 minuter innan du skivar den tunt tvärsöver.
  3. Potatisen: Tvätta potatisen, men skala den inte. Skär i centimeterstora tärningar. Lägg dem i en stor fryspåse och skaka ihop dem med vitlöksoljan och saltet. Häll över i en ugnsfast form. Strö över lite repad rosmarin och ugnsbaka i ungefär en timme vid 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.