Jättegott! Potatisen är supergod till.
Rumpstek är kött skuret ur den förlängda rostbiffen.
Instruktioner
- Tagliatan:
Lägg köttbitarna i en fryspåse tillsammans med olja, vitlök, lök, vinäger och några krossade pepparkorn. Knyt ihop påsen och lägg i kylen 2-3 timmar. Om du har bråttom kan det räcka med en halvtimme.
- Låt köttet bli rumstempererad innan du steker det i en grillpanna, fem minuter per sida. (Eller grilla den i het ugn i 15 minuter.) Låt köttet vila 10 minuter innan du skivar den tunt tvärsöver.
- Potatisen:
Tvätta potatisen, men skala den inte. Skär i centimeterstora tärningar. Lägg dem i en stor fryspåse och skaka ihop dem med vitlöksoljan och saltet. Häll över i en ugnsfast form. Strö över lite repad rosmarin och ugnsbaka i ungefär en timme vid 200 grader.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar