Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runas rågkakor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Med en smak av säd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm 1 dl av vattnet till fingervarmt och lös upp jästen i det.
  2. Tillsätt resten av vattnet, 7 dl av rågsikten, salt och fänkålen.
  3. Blanda ihop det ordentligt. Tillsätt nu resten av rågsikten, lite i taget till en smidig deg.
  4. Låt jäsa till den blir dubbelt så stor, ca 1 timme.
  5. När degen har jäst klart vält ut den på ett mjölat bord. Den är ganska så lös. Knåda ej.
  6. Dela direkt i 6 lika stora bitar och forma dem till bollar och sedan platta ut dem lite lätt.
  7. Lägg dem på en smort plåt. Låt de jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
  8. Sätt ugnen på 225 grader
  9. Grädda i 20 minuter på mellan fasen eller lägre ner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.