Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runda färspiroger

 
  • Serverar: 12-13 portioner
Skriv ut

Små, runda piroger med en läcker köttfärsfyllning. De passar utmärkt både i utflyktskorgen och på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Häll de torra ingredienserna till degen i en matberedare, klicka ner matfettet och kesellan och kör till en grynig blandning. Häll i mjölken genom matarröret och kör tills en degboll bildats. Ställ degen kallt.
  2. Skala och finhacka löken, skala och tärna potatisen fint, hacka pinjenötterna lätt.
  3. Hetta upp oljan, tillsätt löken och fräs den mjuk i 3 minuter. Tillsätt färs och curry och bryn i 2 minuter. Rör ner potatis, mango chutney, pinjenötter, vatten, salt och svartpeppar. Låt småkoka tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
  4. Dela degen i 2 delar. Kavla ut den ena degen och ta ut 12-13 rundlar med ett glas, 7 cm i diameter, 2 mm tjocka. Blanda degresterna med den andra halvan. Kavla ut och ta ut rundlar som är 1-1½ cm större. Lägg lite färs i mitten på den mindre rundeln och lämna 1 cm kant fri runt om. Pensla kanterna med vatten eller ägg. Lägg den större degrundeln ovanpå.
  5. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Mjöla gaffeln lite och se till så att kanterna fäster väl. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda dem 10-15 minuter eller tills de blivit fint bruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.