Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runda munkar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Söta små munkar som görs på mandelmjöl och havremjöl. Dippa gärna munkarna i krämig Nutella! Glutenfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och lägg i alla övriga ingredienser utom fiberhusken. Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter. Tillsätt fiberhusken och vispa i ytterligare någon minut så att allt blandas väl. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1½-2 timmar.
  2. Forma degen till 15 små bollar. Hetta upp oljan i en kastrull till 170 grader (här behöver du en hushållstermometer) Fritera munkarna, 3-4 åt gången, i 7-10 minuter. Lägg de friterade munkarna på ett hushållspapper för att rinna av ett par minuter.
  3. Rulla munkarna i sockret och låt dem svalna något innan du äter dem. Dippa dem gärna i en krämig Nutella!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.