Söta små munkar som görs på mandelmjöl och havremjöl.
Dippa gärna munkarna i krämig Nutella!
Glutenfria
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och lägg i alla övriga ingredienser utom fiberhusken. Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter. Tillsätt fiberhusken och vispa i ytterligare någon minut så att allt blandas väl. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1½-2 timmar.
- Forma degen till 15 små bollar. Hetta upp oljan i en kastrull till 170 grader (här behöver du en hushållstermometer) Fritera munkarna, 3-4 åt gången, i 7-10 minuter. Lägg de friterade munkarna på ett hushållspapper för att rinna av ett par minuter.
- Rulla munkarna i sockret och låt dem svalna något innan du äter dem. Dippa dem gärna i en krämig Nutella!
Publicerat den
9 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar