Valnötter i degen gör brödet extra gott
Instruktioner
- Blanda vatten, jäst olja och salt i en matberedare.
Blanda först ner rågsikten och arbeta in den.
Tillsätt vetemjölet i omgångar och arbeta degen kraftigt.
Blanda sist snabbt ner valnötterna och låt degen jäsa ca 40 min.
- Dela därefter degen i 3 delar och forma runda bröd.
Mönstra dem genom att sticka "jäshål" i dem med ett knivskaft.
Jäs dem i ca 35 min.
- Grädda först i 10 min i 250 grader, sänk sedan till 225 och grädda klart, ca 15-20 minuter.
Lägg över ett bakplåtspapper om ytan ser ut att bli för mörk.
Pensla med kallt vatten och låt bröden svalna på galler
Publicerat den
29 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt gott!! Tack för ett bra recept! / Katarina