Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runda valnötsbröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Valnötter i degen gör brödet extra gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, jäst olja och salt i en matberedare. Blanda först ner rågsikten och arbeta in den. Tillsätt vetemjölet i omgångar och arbeta degen kraftigt. Blanda sist snabbt ner valnötterna och låt degen jäsa ca 40 min.
  2. Dela därefter degen i 3 delar och forma runda bröd. Mönstra dem genom att sticka "jäshål" i dem med ett knivskaft. Jäs dem i ca 35 min.
  3. Grädda först i 10 min i 250 grader, sänk sedan till 225 och grädda klart, ca 15-20 minuter. Lägg över ett bakplåtspapper om ytan ser ut att bli för mörk. Pensla med kallt vatten och låt bröden svalna på galler

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kattis63 1 oktober 2009

    Otroligt gott!! Tack för ett bra recept! / Katarina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.