Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rundstycken

(4 kommentarer)  
Rundstycken Rundstycken
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Saftiga och goda frallor. Jättelätta att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till ca 40-45 º. Häll vattnet i bunken. Tillsätt olja, ägg, sirap,salt och socker i en degbunke. Blanda i vetemjöl, fibrex och torrjäst, lite i taget. Arbeta degen en stund och baka ut till små bullar och lägg på plåt.
  2. Sätt ugnen på 250 º. Låt bullarna jäsa cirka 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda dem cirka 8-10 minuter. Låt frallorna svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Evia 12 mars 2009

    Sparade dessa bullar för ett tag sedan men nu har de blivit bakade. De var mycket goda. Ha en bra fortsatt bra dag. Evia

  • kossan 23 juni 2009

    Tack för ditt fina betyg. Ha det skönt i sommarvärmen.

  • Tuje 31 juli 2010

    100 gram torrjäst??? Menar du 2 pkt à 12 g?

  • kossan 31 juli 2010

    Ja, det skall ju vara 2 pkt torrjäst á 12 gram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.