Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runebergsbakelser

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda bakelser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt och pösigt, tillsätt äggen ett i sänder.
  2. Blanda mandel, mjöl och bakpulver. Rör in blandningen i smeten.
  3. Pensla 12 runda bakelseformar eller bakformar med smält matfett. Fyll dem till 2/3 med smet.
  4. Degen kan även bakas i en 20x30 cm långpanna och efter gräddningen skäras i fyrkantiga bitar.
  5. Grädda bakelserna ca 20 minuter i 175 grader. Låt dem svalna något innan de stjälps upp ur formarna.
  6. Lägg ½ msk sylt på varje bakelse. Sikta florsocker, rör ihop med vattnet och spritsa en ring kring syltklickan på varje bakelse.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.