Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runebergsmuffins.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Istället för ströbröd kan du använda samma mängd nystötta veteskorpor. Förvaringstips! Du kan förvara runebergarna i kakburk 2-3 dagar. I frysen håller de betydligt längre, ca 4 mån. Tänk på att inte spritsa glasyren på kakorna innan du fryser in dem, det gör du istället strax före de ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker till en smidig smet. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ströbröd, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt blandningen i smeten och rör till en deg.
  2. Ställ degen kallt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ställ formarna på en plåt.
  5. Forma degen till 25 runda bollar, ca 4 cm i diameter.
  6. Lägg bollarna i formarna och gör en fördjupning i mitten av dem.
  7. Fyll hålorna med hallonsylt.
  8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen, ca 15 min.
  9. Låt dem svalna i formarna på galler.
  10. Gör glasyren: Rör samman florsocker, vatten och några droppar citronsaft.
  11. Spritsa glasyren i en ring runt hallonsylten på de avsvalnade kakorna.
  12. Garnera ev med lite extra sylt.

Kommentarer (1)

  • frucaos 15 juni 2014

    Lite som hallongrottor, fast tuggiga. Blev positivt överraskad av dessa godingar. Kommer nog aldrig baka hallongrottor igen - de här är mycket godare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.