Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runebergstårtor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Runebergstårtan är en finsk bakelse som äts på Runebergsdagen den 5 februari. Dagen firas till minne av nationalskalden Johan Ludvig Runeberg.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda matfett och socker. Tillsätt äggen. Blanda mjölen, bakpulver och mandel, tillsätt blandningen i smeten. Rör ner grädde. Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda tårtorna i 200 grader i ca 15 min. Låt svalna. Rör ihop pudersocker, vatten och citronsaft till en smet. Klicka lite hallonsylt på varje tårta och ringla kristyrsmet i en ring runt sylten. Tårtorna kan eventuellt dränkas med rom eller punsch.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • delikat 2 februari 2008

    Enkelt och gott!

  • chokladcookie 24 oktober 2008

    Jag bakade dessa till skolan. De var så goda så att jag var på väg att äta upp alla själva!

  • absan55 6 februari 2009

    Recepten är helt ok.MEN skalden Runeberg var finlandssvensk (ej finne)och gick i svenska skolor i Finland,född i Jakobstad . Barbro Linde´n/Åbo/Fin

  • absan55 6 februari 2009

    Recepten är helt ok.MEN skalden Runeberg var finlandssvensk (ej finne)och gick i svenska skolor i Finland,född i Jakobstad . Barbro Linde´n/Åbo/Fin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.