Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runebergstårtor

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En finsk bakelse. Här är den bakad på ett mycket enkelt sätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägget och sockret vispas tills den är vit pösig. Äppelsaften och oljan blandas i. Rör sist ner vetemjöl + havrekli + bakpulver. Fördela smeten i muffinsformar och lägg en klick hallonsylt på varje kaka.
  2. Grädda i 200 grader 20 minuter. Låt kakorna svalna och dekorera med en ring florsockerglasyr och lägg på mera sylt.
  3. Florsockerglasyr = florsocker + vatten (eller äggvita) glasyren ska vara ganska seg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.