Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runebergstårtor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En variation på Runebergstårtan med kexsmulor istället för skorpsmulor. Bakelsen har fått namn av den finske nationalskalden Johan Ludvig Runeberg som firas 5 februari.

Ingredienser

Instruktioner

1. Vispa smör och socker 2. Tillsätt äggen ett i sänder 3. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i degen turvis med grädden. 4. Portionera degen i aluminiumformar 5. Gör en liten grop i mitten av bakelsen och sätt i en klick hallonsylt. 6. Grädda i 175 grader i 20 min. 7. När bakelsen har svalnat garneras den med en klick hallonsylt och en ring av kristyr. Istället för kristyr kan man också garnera med gräddskum och hallonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.