Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod och annorlunda variant på pytt i panna. Den smarriga såsen ger det där lilla extra! Kan serveras både till vardags och festligare tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Råstek potatisen i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter. Fräs under tiden oxfärsen till smulig och genomstekt. Blanda i den hackade purjon och smaksätt med senap. Krydda med salt och svartpeppar. Späd ev. med spad från ättiksgurka och rödbeta. Låt eftersteka några minuter innan rödbets-och gurkhacket blandas i tillsammans med kaprisen (kan också serveras bredvid om inte alla gillar det). Blanda med den färdiga potatisen och smaka av. Strö över persilja.
  2. Blanda allt till såsen.
  3. Servera ruski pyttin med den smarriga såsen som ev. kan hällas över anrättningen. Kan också serveras med råa äggulor lite trevligt arrangerade i halva skal som små solar i pytten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bappi 8 april 2008

    Så gott i gotti detta var fastän jag inte hade kapris, gurka eller rödbetor med. Denna läckerhet ska jag göra ofta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.