En jättegod och annorlunda variant på pytt i panna. Den smarriga såsen ger det där lilla extra! Kan serveras både till vardags och festligare tillfällen.
Instruktioner
- Råstek potatisen i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter.
Fräs under tiden oxfärsen till smulig och genomstekt.
Blanda i den hackade purjon och smaksätt med senap.
Krydda med salt och svartpeppar.
Späd ev. med spad från ättiksgurka och rödbeta.
Låt eftersteka några minuter innan rödbets-och gurkhacket blandas i tillsammans med kaprisen (kan också serveras bredvid om inte alla gillar det).
Blanda med den färdiga potatisen och smaka av. Strö över persilja.
- Blanda allt till såsen.
- Servera ruski pyttin med den smarriga såsen som ev. kan hällas över anrättningen. Kan också serveras med råa äggulor lite trevligt arrangerade i halva skal som små solar i pytten.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så gott i gotti detta var fastän jag inte hade kapris, gurka eller rödbetor med. Denna läckerhet ska jag göra ofta.