Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Russinfranska

(1 kommentar)  
Russinfranska Russinfranska Russinfranska
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett mycket gott frukost- eller tebröd, som inte kräver annat pålägg än en klick smör. Varje jul bakade min mamma just detta brödet med russin i. Så gott till dopp i grytan kommer jag ihåg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37º.
  2. Häll lite degspad över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degspadet, salt, russin och det mesta av mjölet. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  3. Smörj en avlång bakform, 1 ½ liter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma degen till en slät längd. Lägg den i formen, där den får jäsa i ca 30 minuter.
  4. Grädda brödet i 200º varm ugn i den nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp brödet och låt det kallna på galler under bakduk.

Kommentarer (1)

  • Bizzkit 20 augusti 2010

    Riktigt gott och enkelt recept. Fungerar dessutom alldeles utmärkt att lägga i solroskärnor och krossade linfrön (vilket då läggs i samtidigt som russinen).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.