Maränger i all ära, men man tröttnar till slut och vill ha något annat att använda överblivna äggvitor till. Då skapar man ett nytt gott kaffebröd...
Instruktioner
- Lägg russinen i en skål och häll cognacen över. Låt stå och dra 1 timme. Blanda runt lite då och då.
- Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
- Rör rumsvarmt matfett, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner mjölk samt mjölet blandat med bakpulver.
- Låt russinen rinna av ordentligt och rör ner dem i smeten.
- Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten.
- Häll ut smeten i formen jämnt fördelat över hela bottnen så inte alla russin samlas i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Prova med sticka för att se när kakan är klar.
- Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar