Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Russinkaka med cognac

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Maränger i all ära, men man tröttnar till slut och vill ha något annat att använda överblivna äggvitor till. Då skapar man ett nytt gott kaffebröd...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i en skål och häll cognacen över. Låt stå och dra 1 timme. Blanda runt lite då och då.
  2. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
  3. Rör rumsvarmt matfett, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner mjölk samt mjölet blandat med bakpulver.
  4. Låt russinen rinna av ordentligt och rör ner dem i smeten.
  5. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten.
  6. Häll ut smeten i formen jämnt fördelat över hela bottnen så inte alla russin samlas i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Prova med sticka för att se när kakan är klar.
  7. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.