Nykokta rödbetor gifter sig fantastiskt med krämig getost i denna paj. Och pricken över i blir lite finhackad rosmarin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda snabbt samman smör, mjöl och iskallt vatten till en deg. Använd gärna en matberedare. Vira in pajdegen i plastfilm eller lägg i en plastpåse. Låt ligga kylskåpskallt i ca 30 minuter.
- Kavla ut degen tunt och klä en smord mellanstor ugnsplåt. Låt stå i frysen i ca 15 minuter.
- Fyllning:
Skär potatis och rödbetor i mindre bitar, lägg dem i pajskalet. Skär löken i klyftor och fördela ovanpå. Skiva getosten och lägg över grönsakerna.
- Vispa ihop ägg, grädde och cheddarost. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
- Grädda ca 35 minuter.
- Garnera med chiliflakes, kapris och persilja. Servera pajen varm eller ljummen, kanske med en sallad och en bit bröd.
Publicerat den
20 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar