Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rustika baguetter

 
Skriv ut

Otroligt enkla bröd som är goda både naturella och med fyllning. Det går bra att byta ut hälten av vetemjölet mot rågmjöl. Det blir 4 baguetter av degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°
  2. Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och honung. Rör ner oliver och valnötter. Blanda ner mjölet. Obs! Degen ska vara kladdig. Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.
  3. Vält upp på ett mjölat bord utan att knåda. Dela upp degen i 4 delar och gör vridna baguetter direkt på plåten utan att röra degen för mycket. Grädda i ca 5 minuter. Stäng av ugnen. Låt baguetterna grädda i 12 minuter på eftervärme.
  4. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.