Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rustikt bröd med tranbär

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett typiskt Irländskt bröd som ska ätas nybakat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöl en brödform ca 1 liter.
  2. Blanda båda mjölsorterna, bikarbonat och salt väl i en bunke. Blanda ner tranbären. Tillsätt sirap, öl och filmjölk.
  3. Blanda snabbt ihop till en deg, den ska inte arbetas mer än att den precis går ihop. Fördela smeten i formen, platta till ytan.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter, kontrollera med en provsticka. Ta ut och låt svalna något på galler. Linda in i en fuktig handduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.