Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rutor med nutella

 
Skriv ut

Kanongoda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 16 bitar
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en låg bakform i metall (20 cm) och lägg bakplåtspapper på botten.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sakta sockret och vispa hela tiden tills äggvitan är tjock och glansig. Vispa i äggulorna en i taget.
  4. Sikta mjölet över blandningen och vänd ner hasselnötterna med en metallsked. Smält drygt 1 msk margarin med 2 msk kokande vatten i en liten skål och vänd ner i nötblandningen. Häll blandningen i kakformen och grädda i 25 minuter eller tills kakan är torr. Låt den vila i 5 minuter i formen innan den stjälps upp för att svalna. Dela kakan i 2 delar horisontellt genom mitten.
  5. Vispa nutellan och resten av smöret med elvisp tills det är mycket krämigt. Vispa ner florsockret och tillsätt sakta 3 tsk kokande vatten. Vispa till en slät kräm. Bred ut krämen som fyllning mellan de två kakhalvorna och ställ i kylen tills fyllningen stelnat. Pudra över kakao och skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.