Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rykande het gulaschsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hacka citronskal från en citron (utan att ta med det vita) och blanda med kummin - det ger det lilla extra i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i små bitar, skala och hacka löken. Bryn köttet i oljan och smöret. Tillsätt löken. Tillsätt paprikapulvret och tomatpurén och blanda in det. Fyll på med vatten och buljongtärning eller fond. Koka under lock ca 40 - 45 minuter.
  2. Skala potatisarna och paprikan i tärningar. Blanda i dem i soppan och låt allt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar samt det hackade citronskalet och kumminen.
  4. Garnera med en klick creme fraiche och strö lite persilja på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.