Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk äppelkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla ut degplattorna och klä en pajform. Fyll formen med de tunt skivade äpplena. Lägg dem så att de bildar en topp på mitten och sluttar utåt.
  2. Strö över sockret blandat med kanel och häll sen över smetanan eller creme fraiche. Om man har lust kan man skära resterande deg i remsor och fläta ett lock över pajen.
  3. Ställ in formen i stark ugnsvärme, 250 grader ca 10 minuter. Minska värmen till 175-200 grader och grädda ytterligare 20 minuter tills äpplena är mjuka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tolevero 9 september 2009

    Hej! Hur många räcker detta till, med tanke på att det är nio äpplen, så måste det väl räcka till 7 personer? /Tolevero

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.