Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk honungskaka

 
Skriv ut

Lika god till kaffe som till te.

Ingredienser

Instruktioner

Värm honung och smör i kastrull tills det smält. Låt svalna. Rör ihop farinsocker, ägg, kanel, kardemumman och muskoten. Fortsätt röra tills sockret löst sig. Kärna ur dadlarna och finhacka dem. Blanda sen med de hackade mandlarna, äggblandningen och honungsblandningen. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta det över blandningen. Tillsätti mjölken och rör om med en slev. Rör tills degen släpper från sleven. Smöra en rektangulär limpform och ströa den med lite vetemjöl. Häll i degen och bred ut den så den blir jämnhög. Lägg ut mandlarna som blomblad till 2 blommor med körsbären i mitten och grädda ca 50 minuter i 175 º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.