Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk kolatårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Hittade inget sådant recept här men det kanske finns fast under ett annat namn. Men den är underbart god. Jaja jag är ett kakmonster. Har inte bakat den själv men fått den på kalas jag tyckte den var så god så jag delar med mig fast bara av receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i äggsmeten tillsammans med vattnet. Smörj och bröa en rund form 22-24 cm i diametern. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Stjälp sedan upp tårtbottnen och låt den kallna. Dela den sedan i ter delar
  2. Rör smöret mjukt till smörkrämen. Blanda i florsocker,kakao och äggulan.
  3. Koka kola krämen. Blanda grädde,socker,sirap och ättika i en kastrull. Koka utan lock tills den har siraps liknande konsistens,ca 30 minuter. (Häll upp lite kolakräm på en tallrik låt krämen svalna. Dra med en sked igenom krämen . om den inte flyter ihop har den lagom konsistens.) Rör i den då och då särskilt i början av kokningen. Lägg i vaniljsocker och smör och låt den svalna.
  4. Bred chokladsmörkrämen på understa tårtbottnen. Lägg på nästa och bred på 1/3 del av kolakrämen. Bred på resten på översta bottnen. Låt lite kola sås rinna ner på kanterna. Strö på nötterna. Låt tårtan stå kallt några timmar innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.