Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk lökpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God paj eller en slags pizza om man så vill. Är även mkt god kall

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, blanda sen i mjölken så att det blir fingervarmt. Smula sönder och rör ner jästen. blanda i mjölet,saltet och paprikapulvret. Rör ihop til en deg och baka sedan ut den i en djup ugnsplåt.
  2. Baka den upp en bit på kanten på plåten så att fyllningen ej rinner över kanten.Täck över plåten med en handduk och låt jäsa en halvtimme.
  3. Under tiden det jäser så hackar man purjolöken och skinkan i bitar. Sen bryner man purjolöken tills den blir mjuk, i med skinkan och låt det fräsa en stund.
  4. Blanda i crème fraichen, vattnet och köttbuljongen och låt den koka upp.
  5. När degen jäst klart så häller man över röran man kokat upp och river ost så det blir ett täcke över. Strö sedan lite oregano och timjan över och ställ in i ugnen på 200 grader i ca: 15 min eller tills osten har fått lite färg. Servera gärna med en sallad till.
  6. Prova gärna att göra dubbel eller 3 dubbelt så stor deg. Mer matig och mättande

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.